Pas cu pas in bucatarie. Tehnici, secrete si retete - Nina Hariton
Preț: 165,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor: Nina Hariton
ISBN: 9786069666302
Editura: Prior Pages
Anul publicării: 2023
Pagini: 144
Format: 21x26
Categoria: Retete culinare
DESCRIERE
Pas cu pas in bucatarie. Tehnici, secrete si retete - Nina Hariton
Salată de mazăre mange-tout cu zmeură
Salado do pois mango-tout aux framboisos
Dacă nu v-am spus până acum, trebuie să știți că mie îmi plac foarte mult combinațiile dintre fructe și legume. Și, de când sunt în Franța, am descoperit mazărea mange-tout. Un mare avantaj al acestei leguminoase constă în faptul că se dezvoltă bine în diferite condiții. Păstăile sunt aplatizate, drepte și au un gust excelent, putând fi consumate crude sau fierte; eu, însă, le prefer proaspete în salată.
Și cum iubesc combinațiile fresh, îmi place să folosesc zmeura în asociere cu legume, pentru că are un conținut scăzut de calorii și este bogată în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.
Timp de preparare: 15 min.
Timp de gătire: 10 min.
Nivel de dificultate: 3
Număr de porții: 2
INGREDIENTE
INGREDIENTE
100 g de mazăre
100 g de mazăre mange-tout
1 eșalotă
10 g de zmeură ulei de măsline oțet de zmeură sare grunjoasă
PAS CU PAS
1. Gătiți mazărea în apă cu sare timp de 7 minute și transferați-o apoi în apă cu gheață, pentru a-i fixa culoarea și a-i oferi o textură crocantă. Blanșați și mazărea mange-tout timp de 4 minute.
2. Primele foi de la eșalotă le tăiați rondele, iar restul le tocați.
3. Amestecați toate ingredientele, adăugați uleiul de măsline, oțetul de zmeură și presărați sare grunjoasă. Preparatul este gata de servire.
CUPRINS:
Povestea mea
Ingrediente nelipsite din bucătăria mea
Bucuria de a găti cu produse de calitate, de sezon
Dicționar gastronomic
Ingrediente nelipsite din bucătăria mea
Bucuria de a găti cu produse de calitate, de sezon
Dicționar gastronomic
PREPARATE DE BAZĂ - SOSURI Șl ALUATURI
Stoc de pui
Stoc maro de vițel
Sos gastrique
Sos de vită cu vin roșu
Sos bechamel
Sos beurre blanc
Sos bearnaise
Sos olandez
Sos vinaigrette
Maioneză
Sos tartar
Creme anglaise
Sos caramel beurre sale
Pate sablee
Pate brisee
OU
Gătirea ouălor (ou poșat, ou fiert moale, ou fiert tare) Ouă bătute
Omletă clasică
Ou prăjit în sos de roșii și capere
LEGUME
Supă-cremă de dovleac
Supă-cremă de ciuperci champignon
Supă de ceapă
Supă-cremă de praz și cartofi
Andive înăbușite
Praz cu sos vinegretă
Gratin dauphinois
Salată de quinoa și citrice
Salată niqoise
Salată de mazăre mange-tout cu zmeură
...........
.......
Categorii
-Edituri
-Comandă specială
-Top
-Promoţii
-- 45,09 RONPRP: 48,48 RON
- 36,00 RONPRP: 40,00 RON
- 31,45 RONPRP: 37,00 RON
În curând...
-Promo
-Accesul clienţilor
-Promo
-Cărţi noi
-- 55,00 RON
- 45,09 RONPRP: 48,48 RON
- 46,75 RONPRP: 55,00 RON
REVIEW-URI