Triunghiul Bermudelor. Zborul 19, un mister nedezlegat - Dan Apostol

Triunghiul Bermudelor. Zborul 19, un mister nedezlegat - Dan Apostol
Preț: 31,50 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978606-050-152-7
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 220
Format: 13X20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Triunghiul Bermudelor. Zborul 19, un mister nedezlegat - Dan Apostol

 
Naufragii în neant
Sfârşitul celui de-al doilea război mondial marchează o nouă eră în construcţia mijloacelor de transport naval. Timp de 6 ani, şantierele lumii au lucrat aproape în exclusivitate pentru satisfacerea solicitărilor impuse de evoluţia ostilităţilor. încetarea luptelor a avut ca rezultat, într-o primă fază, scăderea bruscă a numărului de comenzi date constructorilor de nave.
 
Dintr-odată, flotele militare au fost puse în situaţia de a dezafecta majoritatea unităţilor de război şi, simultan, a-şi micşora drastic numărul comenzilor pentru noi vase. Pe de altă parte, potenţialul economic al ţărilor industrializate era fie distrus, fie în curs de transformare, în vederea trecerii la o producţie cu destinaţie predominant civilă.
 
Această situaţie confuză, de tatonări şi evaluări mai mult sau mai puţin realiste, a durat din fericire doar câţiva ani. La începutul deceniului '50, economiile majorităţii ţărilor afectate de conflagraţie demarează şi, odată cu acestea, schimburile comerciale îşi sporesc vertiginos volumul, diversificându-se şi adâncindu-se.
 
Marcată de experienţa conferită de război, evoluţia tehnologiilor şi intensificarea concurenţei datorate transportului pe calea aerului, construcţia navală evoluează rapid. Din dorinţa de a atrage cât mai mulţi pasageri, este sporit confortul transatlanticelor, cabinele transformându-se în adevărate camere de hotel.
 
Călătorii dispun de toate avantajele tehnicii modeme (televiziune, posturi telefonice capabile să asigure legătura cu orice ţară din lume), săli de sport şi spectacole, piscine etc. Navele de pasageri pentru cursele pe apele interioare (care, înainte de război, acumulau foarte lent perfecţionările), devin sisteme de transport rapide, extrem de confortabile...
 
... una dintre cele mai importante schimbări survenite în construcţia navelor o constituie înlocuirea motorului Diesel cu reactoarele nucleare. Deocamdată însă, numărul navelor civile cu o astfel de propulsie este nesemnificativ, grupul de forţă nuclear găsindu-şi o aplicare rapidă doar în cadrul flotelor militare (în special la submarinele strategice). Această schimbare rămâne totuşi importantă, marcând începutul celei de-a patra ere în istoria construcţiilor maritime.
 
In ultimul deceniu, utilizarea pe scară largă a microelectronicii, modernizarea sistemelor de navigaţie şi menţinere a siguranţei navei au permis scăderea accentuată a numărului de oameni ce compun echipajul şi, în special, celor care efectuează munci manuale sau necalificate.
 
La această adevărată revoluţie a transportului maritim se adaugă încercările de modificare a însăşi noţiunii de navigaţie pe apă. Impuse de actuala criză energetică, stimulate de concurenţa aviaţiei şi de apariţia noilor tehnologii, soluţiile constructive oferite viitorului transportului pe apă vizează, mai toate, renunţarea la propulsia cu ajutorul elicei.
 
Nave pe pernă de aer, puse în mişcare de motoare reactive, elice aeriene sau jeturi de apă, aceste vase cu instalaţii de forţă „neconvenţionale" se impun treptat, dar ireversibil, iar numărul lor tinde (cel puţin pentru anumite clase) să devină superior celor cu motoare „clasice"...
 
CUPRINS:
 
Introducere
 
PARTEA I  
Olandezul zburător    
Nave pentru eternitate        
Naufragii în neant 
       
PARTEA A II-A                  
Flăcări pe cer     
Fulgere spre soare     
     
PARTEA A III-A                  
„Ruptura de explicaţie"    
Dispariţii sau alte incidente enigmatice
neelucidate încă, analizate în acest volum 
Bibliografie selectivă

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0617 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.