1001 de nopti, vol. 1. Basme arabe istorisite de Eusebiu Camilar

Preț: 99,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 632
Format: 17x24

DESCRIERE

1001 de nopti, vol. 1. Basme arabe istorisite de Eusebiu Camilar

 
... cărțile acestea sunt istoriile străvechilor şahi persieni, ale măriților şahi care și-au întins moştenirea până peste țărmurii Indului, în toată India, și peste deltele și ostroavele Indiei; şi mai departe, peste Gange.

Cum arată cărțile, trăia pe-atunci un slăvit şah, un şah cum altul nu a mai fost. Prin înţelepciunea sa, iubit era de către supuşi şi înfricoşat către vecini prin vitejia brațului şi a oștilor bine întocmite.

Și avea şahul doi feciori; cel mai mare, pe nume Riar, cel mai mic, pe nume Senan. După o stăpânire lungă şi strălucită de fală, bătrânul şah a murit, iar Riar i s-a rânduit în scaun după legile vechi.

Rămas fără stăpânire, Senan nu era pizmaş, nu se uita rău la fratele său mai mare; ci, dimpotrivă, se muncea să-i slujească tot alte și alte teme- iuri de dragoste.

Riar-Şah se bucura din toată inima de dragostea frățească şi-şi iubea şi el fratele la rându-i, cu toată cuviinţa şi lauda; și așa de mare era iubirea între ei, încât Riar a împărţit cu Senan stăpânirea pe din două, dându-i partea depărtată, dinspre Miezul-nopții, adică Marea Tartarie.

Senan-Şah a pornit deci către Marea Tartarie, cu grabă, alegându-şi scaun vestita cetate Samarkand...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0242 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.