Bucătăria românească la masa Europei - Maria Cristea Soimu
Preț: 70,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor: Maria Cristea Soimu
ISBN: 978-973-47-3865-6
Editura: Paralela 45
Anul publicării: 2023
Pagini: 528
Format: 20x25
Categoria: Retete culinare
DESCRIERE
Bucătăria românească la masa Europei - Maria Cristea Soimu
Borş călugăresc
4-6 portii / X 30 min.
2 sfecle roşii mijlocii, 4-5 fire de ceapă verde, 4-5 fire de usturoi, 10-15 fire de lobodă (verde sau roşie), 4 frunze de sfeclă, 3 linguri cu orez, sare, leuştean verde, 2 linguri cu ulei, 1 l borş
Curăţaţi sfeclele de coajă, tăiaţi-le bastonaşe de 2-3 cm şi fierbeţi-le cu apă caldă cât să le acopere, într-un vas cu capac, la foc mic. Între timp, curăţaţi verdeţurile, spălaţi-le, tăiaţi-le fâşii şi puneţi-le în oala cu sfeclă, cu 1 cană de apă caldă. Fierbeţi orezul 10 minute, scurgeţi-l şi adăugaţi-l în supă odată cu borşul fiert separat. Daţi faţă mâncării cu ulei (opţional) şi condimentaţi cu leuştean verde tocat fin. Se serveşte cald, cu ceapă verde alături şi pâine proaspătă sau mămăligă rece.
4-6 portii / X 30 min.
2 sfecle roşii mijlocii, 4-5 fire de ceapă verde, 4-5 fire de usturoi, 10-15 fire de lobodă (verde sau roşie), 4 frunze de sfeclă, 3 linguri cu orez, sare, leuştean verde, 2 linguri cu ulei, 1 l borş
Curăţaţi sfeclele de coajă, tăiaţi-le bastonaşe de 2-3 cm şi fierbeţi-le cu apă caldă cât să le acopere, într-un vas cu capac, la foc mic. Între timp, curăţaţi verdeţurile, spălaţi-le, tăiaţi-le fâşii şi puneţi-le în oala cu sfeclă, cu 1 cană de apă caldă. Fierbeţi orezul 10 minute, scurgeţi-l şi adăugaţi-l în supă odată cu borşul fiert separat. Daţi faţă mâncării cu ulei (opţional) şi condimentaţi cu leuştean verde tocat fin. Se serveşte cald, cu ceapă verde alături şi pâine proaspătă sau mămăligă rece.
Borş cu carne de văcuţă
4-6 portii / X 2 ore
750 g carne de vită (de la cap sau de la piept), 1 ceapă, 1 morcov, 1 ardei gras, 3 roşii,
3 linguri de orez, 1 l borş, leuştean tocat, ou (sau smântână), sare
Spălaţi carnea, porţionaţi-o, daţi-o în clocot şi aruncaţi apa. Spălaţi-o iar, umpleţi oala cu 2 l de apă rece şi lăsaţi să fiarbă acoperit la foc mic. Încercaţi carnea cu furculiţa şi adăugaţi zarzavatul (mai puţin roşiile) tăiat fideluţă. Săraţi şi lăsaţi să fiarbă încă 30 de minute, acriţi cu borş fiert separat, adăugaţi roşiile tocate şi fierte în borş, decoraţi cu leuştean tocat şi stingeţi focul. Lăsaţi mâncarea să se răcească 10 minute, apoi dregeţi-o cu ou bătut sau cu smântână. Serviţi-o cu pâine proaspătă şi ardei iute.
Borş cu perişoare
6-8 portii / X 2 ore
1 kg oase de vită, 500 g carne tocată (în amestec), 2 cepe, 2 rădăcini de pătrunjel, 1 morcov, 1 felină, 1 ceaşcă de orez, 1 l borş, 6-8 tije de pătrunjel, 4-6 tije de leuştean, 2 ouă, sare, piper
Curăţaţi oasele, spălaţi-le bine şi spargeţi fiecare os în două-trei bucăţi, spălaţi-le din nou şi îndepărtaţi oasele mici. Puneţi-le la fiert în 2 l de apă rece, lăsaţi să clocotească 1 minut, aruncaţi apa şi spălaţi carnea şi vasul în care a fiert. Umpleţi oala cu 3 l de apă rece şi puneţi iar oasele la fiert, mai întâi pe foc mic, apoi pe foc potrivit, cu vasul descoperit, pentru 2 ore. Scoateţi...
DIN CUPRINS:
Prefaţă. Să călătorim prin România
Introducere. Despre volumul Bucătăria românească la masa Europei
Mulţumiri
Măsuri şi măsurători aproximative folosite în bucătărie
Capitolul I. Reţete româneşti pentru fiecare zi 1
Capitolul I. Reţete româneşti pentru fiecare zi 1
1. 1 Preparate cu cartofi 1
1. 2 Preparate cu ciuperci 15
1. 3 Preparate cu conopidă 27
1. 4 Preparate cu dovlecei 33
1. 5 Preparate cu fasole verde şi fasole uscată 39
1. 6 Preparate cu mazăre 52
1. 7 Preparate cu praz 54
1. 8 Preparate cu spanac 56
1. 9 Preparate cu sparanghel 64
1. 10 Preparate cu varză crudă şi murată 70
1. 11 Preparate cu vinete 81
1. 12 Salate 88
1. 13 Sosuri din bucătăria românească 99
Capitolul II. Preparate cu carne 107
Capitolul III. Preparate cu peşte 128
Capitolul III. Preparate cu peşte 128
Capitolul IV. Deserturi româneşti 136
Capitolul V. Reţetele bunicii 152
5. 1 Reţete cu cartoafe 152
5. 2 Reţete uitate
...
...
Categorii
-Edituri
-Comandă specială
-Top
-Promoţii
-- 45,09 RONPRP: 48,48 RON
- 36,00 RONPRP: 40,00 RON
- 31,45 RONPRP: 37,00 RON
În curând...
-Promo
-Accesul clienţilor
-Promo
-Cărţi noi
-- 55,00 RON
- 45,09 RONPRP: 48,48 RON
- 46,75 RONPRP: 55,00 RON
REVIEW-URI