Romania, romanii si comunismul - Radu Theodoru

Preț: 50,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 520
Format: 14x20
Categoria: Dezvaluiri

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Romania, romanii si comunismul - Radu Theodoru

 
STALIN, MAESTRUL LOVITURILOR STRATEGICE. DUPĂ STALINGRAD DESFIINŢEAZĂ KOMINTERNUL
 
Neavând documente, nu pot afirma că manevra, doar propagandistică, făcută de Stalin în primăvara lui 1943, prin care trâmbiţa mapamondului desfiinţarea Komin-temului, a fost cerută confidenţial de anglo-americani care-l puteau şantaja cu tăierea furniturilor militare cu nedebarcarea pe continent sau a fost o iniţiativa din partea lui pentru a-i asigura pe aliaţii capitalişti că încetează să le mai tulbure siesta prin Coloana a V-a bolşevică: Kominternul (internaţionala a IIIl-a).
 
Aici se dovedeşte, nu naivitatea, nici bună credinţă a politicienilor români ai timpului unşi cu toate unsorile. ci mai curând a oportunismului lor funciar luând de bună manevra staiinistă, au suspectat-o de a fi o victorie anglo-americană obţinută împotriva aliatului bolşevic care prin Komintern, uneltea pe Terra sub lozinca „proletari din toate ţările, uniţi-vă”.

Maniu a luat imediat în consideraţie diversiunea staiinistă, raportând-o Ia situaţia actuală şi mai ales postbelică din România. în acest context, care ne-a costat sute de mii de vieţi în perioada iudeo-kominternistâ precum şi holocaustul culturii naţionale, se impune recurgerea la document spre a ne situa realitate.

Folosesc Nota Serviciului Special de informaţii despre opiniile hii Iuliu Maniu în legătură cu desfiinţarea Komintemuiui, aflat în volumul: Antonescu Mareşalul României şi Războaiele de Reîntregire publicat de Centrul European de Cercetări istorice, Veneţia, editura Năgârd (Drăgan), Mărturii şi Documente coordonate şi îngrijite de Josif Constantin Drăgan Milano, 1990, paginile 169-170 (volumul IV)

Nota poartă data de 24 mai 1943. Citez selectiv: „Dizolvarea Internaţionalei III-a şi urmările ce le poate avea asupra vieţii interne din România constituie, în ultimele două zile, o preocupare principală cercurilor democratice de la noi şi în deosebi a sferelor apropiate de Iuliu Maniu", Răspunsurile lui Maniu date unor apropiaţi la consecinţele măsurii luate de Stalin (Apropo de securitate: Excelent ofiţerul care a întocmit sinteză, pe puncte, fără divagaţie, exactă, concisă şi de la sine grăitoare)...
 
CUPRINS:
 
CAPITOLUL I
MEREU SÂNGE ROMÂNESC STAVILĂ BOLŞEVISMULUI    
 
CAPITOLUL II
PERIOADA INTERBELICĂ 1920-1939   
 
CAPITOLUL III
AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL O PERIOADĂ MAI PUŢIN CUNOSCUTĂ    
 
CAPITOLUL IV
TEROAREA IUDEO-MAGHIARO-KOMINTERNISTĂ. ETNOCIDUL ŞI HOLOCAUSTUL CULTURII NAŢIONALE   
 
CAPITOLUL V NAŢIONAL-COMUNISMUL
SCHIŢĂ DE PORTRET        

FINAL DE CARTE

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0269 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.